Petrov podnio ostavku na dužnost predsjednika Sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) podnio je u četvrtak ostavku na tu funkciju rekavši kako je podnosi zbog zaštite digniteta Sabora i kako bi pokazao maksimalnu odgovornost, dok je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da nema politički legitimitet pa bi najpoštenije rješenje bili novi izbori.

“Zbog zaštite digniteta Hrvatskog sabora pokazujem maksimalnu odgovornost i podnosim ostavku na dužnost predsjednika Sabora”, rekao je Petrov nakon dvosatne stanke koja je uslijedila nakon što ministru financija Zdravku Mariću nije izglasano nepovjerenje.

Andrej Plenković je indirektno stao u zaštitu svega što se događalo u Agrokoru, a što je izazvalo potres gospodarskog i političkog sustava u Hrvatskoj, rekao je Petrov.

Plenković, ustvrdio je, nema politički legitimitet voditi Vladu jer nema podršku 76 zastupnika, a i sadašnja Vlada je krnja.

“Glasovanje o Zdravku Mariću jedan je od najtužnijih dana u Saboru, gdje su narušeni svi moralni i demokratski principi, a otvorilo se pitanje političkih pritisaka za ostvarivanje političkih interesa”, rekao je Petrov.

Petrov je zahvalio zastupnicima na suradnji tijekom njegova predsjedanja, kao i građanima. “Hvala na povjerenju, nastavit ću se boriti za demokratsko društvo, gdje neće biti kulta velikog vođe, niti će kriminal i korupcija biti dio najvažnijih institucija u Hrvatskoj”, poručio je Petrov.

POSLJEDNJE DODANO: