Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b894e13cb557a27508b55b5/80

FOTO Raste buduća zgrada za branitelje na Mertojaku

Grad Split je za ovu investiciju izdvojio 15 i pol milijuna kuna

Gradilište buduće stambene zgrade branitelja u ulici Prvih hrvatskih redarstvenika obišla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. U zgradi na Mertojaku planirano je 17 stanova na pet stambenih etaža te 1900 metara četvornih površine podzemne garaže i parkirališta. Radovi se izvode sukladno dinamičkom planu. Završeni su potporni zidovi s južne i zapadne strane budućeg objekta, a u tijeku je izgradnja podzemne garaže te stropne ploče podruma. Kako su zamjenicu Hrgović izvijestili inženjeri prilikom obilaska, do kraja godine planiran je završetak konstruktivnog dijela zgrade, a okončanje svih radova očekuje se tijekom lipnja 2019. godine. Grad Split je za ovu investiciju izdvojio 15 i pol milijuna kuna. Izvođači radova su tvrtke "Lavčević" i "Građevno Zec", a kamen temeljac, podsjetimo, u svibnju ove godine zajedno su postavili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegov zamjenik Nino Vela i Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja.

Za potrebe prilaza zgradi branitelja, a i ostalim objektima planiranim na području DPU jugoistočno od raskrižja Bračke i Velebitske ulice, izabran je izvođač i nadzor radova izgradnje prometnica s komunalnom infrastrukturom na građevinskim česticama. Također, na raskrižjima je predviđena ugradnja montažnih rampi za invalide. Vrijednost radova izgradnje prometnica je oko 5 milijuna kuna bez PDV-a.

Zamjenica gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo što će grad pod Marjanom dobiti još jednu zgradu za ratne vojne invalide iz Domovinskog rata i obitelji poginulih pripadnika HV-a. Valja istaknuti da ovim projektom Grad Split ne samo da izvršava svoje zakonske obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nego i rješava stambeno pitanje svojih građana – hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata.  Uz zamjenicu Hrgović na gradilištu su bili i njezini suradnici pročelnica Ureda Grada Marina Protić,  pročelnik Službe  za izgradnju  i upravljanjem razvojnim projektima Jurica Vojnović, voditelj Odsjeka za suradnju s braniteljima Zdravko Parčina te gradski vijećnik Ante Jukić. 


hr Fri Aug 31 2018 16:17:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a4e5c7fb9e03e72408b463a/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Dubrovačka biskupija reagirala: "Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti"

"U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa."
Dubrovačka biskupija reagirala je priopćenjem na Telegramovu priču o časnoj sestri koja je na Korčuli tjerala djecu da crtaju svoje kolege, koji ne idu na vjeronauk, kako bi ih približili Isusu.

U nastavku donosimo priopćenju u cijelosti i autentično: 

- U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. 

U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa. 

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao. - stoji u priopćenju. 

hr Sun Nov 18 2018 21:49:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1af920e4938101a8b4578/80
Foto: SDŽ

Župan Boban i izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u Vukovaru

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić
Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu s županom Blaženkom Bobanom, i ove godine je sudjelovalo u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić.

U koloni sjećanja  bili su i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i njegov zamjenik Milan Zdilar, gradonačelnik Makarske Jure Brkan i gradski vijećnik Ivan Kotarac, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, zamjenik gradonačelnika Trilja Ivan Bugarin te načelnik općine Podstrana Mladen Bartulović sa zamjenikom Tomislavom Buljanom.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije je prije hodnje u koloni sjećanja, odalo počast svim žrtvama paljenjem svijeća ispred vukovarske županijske bolnice. 
hr Sun Nov 18 2018 19:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1ad6d0e4938101a8b456c/80

Torcida Barutana bakljadom odala počast žrtvama Vukovara

Baklje su upalili točno u 18.11 sati
I ove godine je točno u 18.11 sati Torcida Barutana paleći baklje na nadvožnjaku Sirobuja obilježila obljetnicu pada Vukovara dok su zvonila zvona crkve Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji.


hr Sun Nov 18 2018 19:20:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1744b0e4938d7118b4772/80
Foto: D.N.

"I u mom gradu Vukovar svijetli": Počeo je mimohod za sve žrtve Vukovara

Kao i svake godine, Torcida organizira mimohod u čast Grada Heroja
U Splitu je u 18 sati počeo, već tradicionalni, mimohod pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli"

Splićani su se okupili na dnu Vukovarske ulice te će hodati sve do novih grafita.

Torcida je, još ranije, pozivala sve građane da im se pridruže i da se suzdrže od pirotehničkih sredstava jer žele da ovaj mimohod protekne mirno.

Podsjetimo, u suradnji s Udrugama osoba s invaliditetom Split, Sinj, Trogir, Metković i Makarska od sutra će u prodaju (Klub navijača i Torcida Shop) biti pušteni lampioni koje ćemo upaliti duž Vukovarske, a sav prihod ide u humanitarne svrhe vukovarskim obiteljima kojima je to najpotrebnije. 
Cijena jednog lampiona je 10 kuna.


hr Sun Nov 18 2018 18:15:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .