Na području Šibensko-kninske županije dvoje novooboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom, doznaje Šibenik IN u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Prvi se slučaj odnosi na mlađu ženu iz Knina koja do sada nije bila u samoizolaciji, a epidemiološka je obrada u tijeku. To je četvrti slučaj na području Knina, piše ŠibenikIN.

Drugi je slučaj na području Vodica, a riječ je o ženi srednje životne dobi koja je bila u samoizolaciji zbog bliskog obiteljskog kontakta s covid-19 pozitivnom osobom. Žena trenutno boravi na području Vodica, a prebivalište joj je u Zagrebu.

Trenutno je 7 aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani, navodi se iz Stožera.

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 81 osoba, od kojih su 64 kontakti s COVID-19 pozitivnom osobom. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere.

Od jučer nije bilo novih uzorkovanja, ali je testirano 17 ranije uzetih uzoraka.

Broj oboljelih raste, zato molimo građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

POSLJEDNJE DODANO: