Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5d9f1c2729111c03ab8b4592/80

Nezavisna lista dr.Stipislava Jadrijevića poručila gradonačelnici da treba dati ostavku

Uputili su priopćenje zbog čega su napustili sjednicu sinjskog gradskog vijeća

Nastavno na jučer prekinutu sjednicu Gradskog vijeća grada Sinja i napuštanje sjednice vijećnika Kluba vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića želimo izvijestiti sinjsku javnost o razlozima napuštanja iste.

Poštovani sugrađani, revoltirani nepoštivanjem gradskih vijećnika od strane gradonačelnice Kristine Križanac i v.d. pročelnice Jelene Kekez Poljak, neodgovaranjem na vijećnika pitanja, parcijalnih davanja odgovora na pojedina pitanja onako kako njima dvjema odgovara i davanja odgovora na samo ona pitanja koja njima odgovaraju bili smo primorani na napuštanje sjednice gradskog vijeća.

Kap koja je prelila čašu strpljena je odgovor na pitanje gradske vijećnice Ivane Šabić koja je jasno pitala zbog čega nije donesen novi Prostorni plan, odnosno zbog čega nije osiguran novac za izradu studije utjecaja na okoliš, što je preduvjet za donošenje istog, a na što pročelnica odgovara da nije predložen rebalans proračun.

Pitamo se tko predlaže rebalans proračuna: Gradonačelnica ili gradski vijećnici vijećnici?

Naime, u zahtjevu za donošenje novog prostornog plana grada Sinja je more zahtjeva naših sugrađanu za prenamjenu zemljišta, čime bi svoje parcele prenamjenili iz poljoprivrednih u građevinska zemljišta kako bi mogli nesmetano i zakonski graditi svoje kuće, čime bi rješili svoje stambene probleme i ostali u gradu Sinju i Republici Hrvatskoj, a ne odlazili putevima Irske, Njemačke, itd., kao i zahtjevi poljoprivrednika s područja Grada Sinja koji nisu u mogućnosti aplicirati na natječaje za bespovratna sredstva EU za izgradnju svojih objekata i popratnih sadržaja.

Svemu ovome prije navedenome, prethodilo je imenovanje savjetnika za sport i savjetnika za kulturu i nenamjensko trošenje proračunskih sredstava (a za studiju utjecaja na okoliš novca nema), iako svjesna da nema osigurana sredstva u proračunu 2019. godine te javni istupi Gradonačelnice kojima želi kompromitirati rad njenih zamjenika i svih vijećnika u cjelini te premještanje krivnje za brdo propuštenih prilika na tuđa leđa, a u posljednjem periodu nerad i ambicije koje nisu u skladu s kvalitetom rada, mišljenja smo da Gradonačenica što prije treba podnijeti ostavku da Grad Sinj može krenuti iz početka na dobrobit samog grada i svih naših sugrađana.

Jedini projekti koje je imao Grad Sinj su projekti na kojima su radila dva dogradonačelnika i njihovim razrješenjem ti isti projekti su zastali jer je nova voditeljica projekta ,’Sinj u sridu’ (prisilno imenovana) bila na duljem bolovanju, a v.d. pročelnice Jelena Kekez Poljak koja vodi projekt ‘Aglomeracije’ je isti usporila što će rezultirati velikim problemima u realizaciji iako je taj isti projekt u travnju imao svečano potpisivanje ugovora.

Program POS-a kao i zemljište za mlade obitelji koji su krucijalno važni za mlade sinjske obitelji se nisu pomakli s mjesta od famoznog ‘razrješenja’ legalno izabranih dogradonačelnika, a većina projekata kojima se danas Gradonačelnica hvali su projekti koje je započeo nažalost pok. gradonačelnik Ivica Glavan i NL. Dr. Stipislava Jadrijevića a koje su više nego dobro vodili legalno izabrani dogradonačelnici.

Dragi sugrađani, a gdje je u svemu ovom angažman tzv. Gradonačelnice?

Nema ga dragi sugrađani, taj angažman ne postoji!

NL dr. sc. Stipislava Jadrijevića
Dr. sc. Stipislav Jadrijević

Klub vijećnika NL dr. sc. Stipislava Jadrijevića
Predsjednik Kluba vijećnika
Filip Klarić-Kukuz, mag. iur.’

hr Thu Oct 10 2019 13:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dc1318d29111cb9db8b456a/80

Željko Kerum poručio: 'Sedam loših godina je za nama. Ništa se nije napravilo!'

Ustvrdio je da će se kandidirati za gradonačelnika
Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke i bivši splitski gradonačelnik napravio je zakusku za novinare uz želju da se uz jelo i piće porazgovara i o ozbiljnim temama.

Prvo je Kerum govorio o prošloj godini.
- Izbori su sada za predsjednika države, ne bi htio nikome pomoć ni odmoć ali od 2013. godine je sve loše. Sedam loših godina. Svak o sebi misli da je najbolji i da može postić najbolje rezultate. Da je bilo onako kako je narod htio danas ne bi bilo gužve u Splitu, bio bi riješen promet prema Kaštelima, prema Podstrani i Istočna obala bi bila završena. Da je bilo po nekoj pravdi odnosno po odabiru birača jer ja bih to sigurno napravio, a ovih 7 godina se u Splitu nije napravilo ništa - kazao je.

Komentirao je Željko Kerum i proračun za narednu godinu.
- Moj cilj je da ova agonija što prije prođe. Vrime ide, sad su blagdani, 2020.je predizborna godina, brzo je mandat proša, ništa se nije napravilo. Jedva čekam da prođe i taj proračun i ta godina, jer onda ja idem ponovno kao kandidat za gradonačelnika sa svojim obećanjima bez obzira bilo nekome to smiješno ili nemoguće jer je tako bila i Zapadna smiješna pa je napravljena. Nažalost, Istočna obala je već trebala bit gotova kao i luka nautičkog turizma, tunel koji sam spominjao, most prema Kaštelima, ulaz i izlaz iz Splita - zaključio je Kerum i dodao da se ne bi srušio Žnjan da je on na vlasti.

Ustvrdio je da će se kandidirati za gradonačelnika. Napravio bi, kaže, isto kao kad je došao na vlast i u svom mandatu kada je, tvrdi, u 90 dana napravio 7 vrtića i stanove POS-a.

hr Thu Dec 05 2019 14:18:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5de9028629111cf91a8b458c/80

Tradicionalna smotra stvaralaštva nacionalnih manjina u Domu Hrvatske vojske na Poljudu

Smotra će se održati u utorak, 10. prosinca

U povodu 10. prosinca, međunarodnog Dana ljudskih prava, vijeća i predstavnici nacionalnih manjina Grada Splita, u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Županije SD, organiziraju tradicionalnu smotru stvaralaštva nacionalnih manjina Grada i Županije.

Riječ je o jednoj od dvije najveće manifestacije koje organiziraju nacionalne manjine (druga je u povodu Dana grada i blagdana svetog Duje), u okviru koje Splićani pripadnici nacionalnih manjina, odnosno njihove udruge, kroz pjesme, plesove i druge oblike, prezentiraju identitetska obilježja svojih manjina.

Manifestacija se održava uz financijsku podršku Grada i Županije i volonterski doprinos samih pripadnika manjina.

Smotra će se održati u utorak, 10. prosinca u Domu Hrvatske vojske u Poljudu, s početkom u 19 sati.

hr Thu Dec 05 2019 14:14:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5db1361029111c68c28b4640/80

Goran Kotur podsjetio vlast: 'Splitska Peškarija nestaje nam pred očima'

Grad i koncesionar trebaju napraviti sve da se ne dogodi potpuni nestanak Peškarije, govori Kotur

Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a i gradski vijećnik komentirao je situaciju oko Peškarije koja je ostala bez otvorenog dijela za prodaju ribe.

- Nakon sakaćenja Marjana ozbiljno je ugrožen još jedan simbol našega grada – splitska Peškarija. Točnije, zatvoren je za prodaju ribe dio Peškarije na kojem se riba prodaje na otvorenom. Gradska vlast se odmah mora očitovati javnosti što je s izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju ribarnice, te kad će započeti radovi. Isto tako, treba napraviti sve kako bi se što prije osigurali minimalni tehnički uvjeti - govori Kotur koji tvrdi da Grad i koncesionar trebaju napraviti sve da se ne dogodi potpuni nestanak Peškarije.

- Ne smije se ugasiti Peškarija zbog razloga poput nepostojanja odgovarajućeg ledomata! Peškarija nema samo ekonomsku funkciju, već je prije svega dio splitske tradicije i ima nezamjenjivu društvenu funkciju, a tu je nezaobilazna prodaja ribe na otvorenom. Zgražamo se zbog gašenja života u staroj gradskoj jezgri, a istovremeno u toj istoj jezgri nama pred očima nestaje jedan od simbola Splita - zaključio je Goran Kotur


hr Thu Dec 05 2019 14:04:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5de8e2e829111c09198b462b/80

Sindikat 'Preporod' odbio ponudu Vlade: 'Večeras nećemo potpisati Sporazum!'

Preporod je jedini školski sindikat koji je Vladinu ponudu dao na izjašnjavanje
Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu 'Preporod' održao je konferenciju za medije na temu 'Slažu li se prosvjetari s ponudom Vlade RH'. Predsjednik ovog sindikata Željko Stipić predstavio je rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima. Vladinu ponudu članovi Preporoda odbili su. Stipić je rekao da oni večeras neće potpisati sporazum.

- Dobro je što ide povišica plaće i nastavnom i nenastavnom osoblju. Dobro je i što je ispravljena i dugogodišnja nepravda prema tajnicima i računovođama - kazao je Stipić. 

- U ovom štrajku nije se pravila razlika tko je u kojem sindikatu, tko je u nastavnom, tko je u nenastavnom. Nije dobro što nije došlo do izjašnjavanja članstva - kazao je Stipić.

- Mi nećemo znati što će se odgađati od 1. lipnja. Mi smo u turbulencijama. Ja se nadam da nećemo izvisiti. Što se tiče toga, zašto izjašnjavanje? Kada nešto javno govorite, onda nemate prava od toga odustati -  dodao je.

- Ukupno se izjasnilo 10.667 zaposlenih. Ispostavilo se da su nevažeća 104 listića. Za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo se 4037 zaposlenika odnosno 38,18 posto, a protiv je bilo 6536 ljudi odnosno 61,82 posto - kazao je.

Izjašnjavanje je provedeno u 385 škola u kojima djeluje Sindikat Preporod. Uključeno je bilo i nastavno i nenastavno osoblje.

hr Thu Dec 05 2019 11:58:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .