Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/587784061eea8f82e88b45e4/80
Foto: Vlada RH

Dalić: Sigurna sam da će Zdravko Marić i sutra biti ministar

Dalić je naglasila kako ne treba brinuti za stabilnost Vlade i političkog sustava, kao jedna od bitnih osobina koje je Vlada isticala u ovim mjesecima od kada je izabrana

Sigurna sam da će Zdravko Marić i sutra biti ministar, poručila je u srijedu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, prozivajući oporbu da je zahtjevom za njegovom smjenom i cjelodnevnom raspravom u Saboru pokazala "jedno veliko politikantstvo", a Marić dobio priliku odbaciti sve ono što mu se stavlja na teret.

 "Ja sam sigurna da će Zdravko Marić i sutra biti ministar, a razloge zbog čega je to tako pokazala je i današnja rasprava. U ovoj današnjoj raspravi čak i šef oporbe Bernardić zapravo nije iskoristio svoje vrijeme kako bi obrazlagao vlastitu interpelaciju, a rasprava se u puno elemenata ustvari pretvorila u jedno veliko politikanstvo. A s druge strane, kolega Marić je imao i priliku i pred hrvatskom javnosti i Saborom odbaciti sve ono što mu se stavlja na teret u ovoj interpelaciji", izjavila je Dalić za Dnevnik Nove TV.. 

 Upitana je li sigurna u to da Marić ostaje ministar, s obzirom da iz oporbe tvrde kako imaju 77 ruku za njegov opoziv, a potrebno im je 76, odgovorila je kako ne treba špekulirati jer će sve pokazati vrijeme "i sutra će sve biti jasno".

Ne treba brinuti za stabilnost Vlade i političkog sustava

 Ne misli da je Marić politički uteg Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću. "Zdravko Marić je bio dobar ministar, Zdravko Marić je dobar ministar i bit će to i budućnosti. Ono što pokazuje upravo i ova rasprava, ono što pokazuje i postupanje Vlade, je da premijer i Vlada stoje iza svojih ljudi, stoje iza ljudi koji imaju rezultate, a to je upravo Zdravko Marić. Tako da je i ova rasprava ustvari jedan dodatni dokaz o vjerodostojnosti premijera i vjerodostojnosti Vlade", poručila je.

 Dalić je naglasila kako ne treba brinuti za stabilnost Vlade i političkog sustava, kao jedna od bitnih osobina koje je Vlada isticala u ovim mjesecima od kada je izabrana. "Tim će putem nastaviti, a naravno, ukoliko se svi ovi događaji koji se zbivaju u političkom sustavu odviju u tom smjeru, HDZ je spreman na izbore, kao što je i sam premijer već nekoliko puta istaknuo", dodala je.

 Ipak, smatra kako u ovom trenutku ne treba špekulirati o novim izborima. "Mi smo danas u raspravi o točki koju je nametnuo SDP, sutra će to biti riješeno kroz glasovanje o povjerenju ministru. Nakon toga će se raspravljati o povjerenju predsjedniku Sabora, za kojeg je skupljeno 79 potpisa protiv. Prema tome, korak po korak, polako", kazala je Martina Dalić.

Agrokorova financijska izvješća bila su revidirana, na temelju njih je dobivao kredite i izdavao obveznice

 Upitana je li ministar Marić, s obzirom na njegovo iskustvo kao izvršnog direktora u Agrokoru, trebao znati da financijska izvješća tog koncerna treba uzeti s rezervom, kakve se poruke šalju iz te kompanije, te s tim upoznati premijera, ustvrdila je kako su Agrokorova izvješća u proteklom razdoblju bila revidirana, na temelju njih su financijske institucije uz vlastite analize odobravale kredite, a Agrokor je izdavao obveznice na financijskom tržištu.

 "Zakon o izvanrednoj upravi omogućio je izvanrednom povjereniku uvid u stvarno poslovanje Agrokora, omogućio je prekid gomilanja problema koji su nastali u prethodnom razdoblju. Mi danas znamo da izvanredni povjerenik traži od revizora s međunarodnim iskustvom da ponovo provede reviziju za 2016., da otvori 2015. godinu. Ti će rezultati pokazati koliko su ti izvještaji pouzdani, tko je i kako u slučaju utvrđivanja nepravilnosti za to kriv i, ukoliko se to utvrdi, naravno da će se postupati prema zakonskim propisima", rekla je Dalić. 

 Pohvalila je prve rezultate izvanredne uprave - poslovna situacija je stabilizirana, isplaćeni su dobavljači u jednom dijelu dospjeloga duga, više od 2.000 dobavljača primilo je nakon više mjeseci čekanja jedan dio tražbina za robe i usluge, poslovanje se polako diže prema jednoj normalnoj razini, iako je pred Upravom, istaknula je, još dosta izazova.

Krediti Agrokoru ne ovise o Vladi

 Upitana tko od financijskih institucija u ovom trenutku želi dati novac Agrokoru kad se ne zna hoće li Vlada opstati ili ne, Dalić je odgovorila kako posuđivanje i financijska podrška Agrokoru ne ovise o Vladi.

 "I banke koje su na počeku izvanredne uprave posudile prvu likvidonosnu injekciju ustvari su to posudile temeljem strukture zakona, temeljem stabilnosti koju je donijela izvanredna uprava, temeljem prekida problema koji su se gomilali i početka rješavanja tih problema. Mi smo u Agrokoru svaki dan, krećemo se korak po korak prema razrješavanju problema koji su se tamo nagomilali, a upravo poslovanje sustava, poslovni kapacitet pojedinih kompanija je onaj najvažniji jamac da će Agrokor moći osigurati i ovu drugu financijsku injekciju, na kojoj izvanredna uprava radi", poručila je.

Facebook komentari

hr Wed May 03 2017 20:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5835d5cc1eea8f93dc8b478a/80
Foto: MORH / T. Brandt

Krstičević ostaje ministar obrane

Objavljeno je kako će Damir Krstičević nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.
„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.
Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv",


navedeno je u izjavi koju je vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane, dao potpredsjednik Vlade i ministar obrane.

Ministarstvo obrane prenijelo je izjavu u kojoj Krstičević zahvaljuje pripadnicima Oružanih snaga te dodao kako mu je čast biti na čelu Ministarstva obrane. 

Naposljetku
 zahvalio je prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te brojnim građankama i građanima koji su mu ovih dana slali poruke potpore.


Facebook komentari

hr Mon Jul 24 2017 16:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5975f331b9e03eed438b4654/80
Foto: Mreza TV

Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća zakazana za idući tjedan

Raspravljat će se o sanacijama požarnih područja

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Jure Šundov u suradnji s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom dogovorio je sazivanje Tematske sjednice Gradskog vijeća početkom sljedećeg tjedna.

 

Tema sjednice Gradskog vijeća je Akcijski plan sanacije opožarenog područja, utvrđivanje i postupak aplikacije za naknadu štete i mjere protupožarne prevencije.

 

Izviješće o samom požaru podnijet će zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, Ivan Kovačević, a vijećnicima će biti dostupna izvješća gradskih i ostalih službi koje su sudjelovale kako u gašenju tako i otklanjanju posljedica požara.

 

Gradskim vijećnicima će biti ponuđen prijedlog Izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu koja će se dopuniti mjerama protupožarne prevencije.

Facebook komentari

hr Mon Jul 24 2017 15:17:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5975bad3b9e03e09438b4683/80
Foto: Screenshot

Nijemac u Hrvatsku stigao traktorom

Nijemac je putovao devet dana, a dnevno je prelazio 110-250 kilometara..
Nijemac Ernst Ebeling ovo ljetno odlučio se za neobičnu avanturu. Odlučio se uputiti na ljetovanje u Hrvatsku, ali s traktorom. Živi u gradu Hohenhameln koji je 35 kilometara udaljen od Hannovera. 

Putovao je devet dana s obzirom na brzinu od 24-27 kilometara na sat. Njegova supruga nije se htjela upustiti u avanturu s Ernstom već je u Trogir stigla avionom.

Ekipa Nove TV susrela ga je kod Rijeke, a rekao im je da se upravo vraća u svoj rodni kraj. Bio je na odmoru dva tjedna, a sad je na putu kući- rekao je Ernst, piše Dnevnik.hr

Facebook komentari

hr Mon Jul 24 2017 11:16:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5975b7e8b9e03e89428b46a3/80
Foto: PU Splitsko-dalmatinska

Policija pronašla skimmere,a maloljetnik iz Afganistana pao na betom prilikom skoka u more

Policija je tijekom vikenda provodila akciju u prometu, a osim toga imali su problema i sa strancima
Tijekom vikenda  provedena je akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tom prilikom sankcionirano je ukupno 240 prekršaja, od kojih se 90 odnosi na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a 37 na prekoračenje brzine. U policijskim postajama zbog vožnje u alkoholiziranom stanju zadržano je 9 vozača, dok su 2 vozača privedena nadležnom prekršajnom sudu.

Policija je također zatekla dvojicu Bugara koji su petak zatečeni sa skimmer aparatima odnosno uređajem za snimanje platnih kartica. U njihovo stanu pronađeno je više takvih uređaja, lažni maski za bankomate i kamera za snimanje tipkovinica dok se unosi pin. 

U Dućama su sinoć nepoznate osobe napale Čeha i otuđile mu dokumente i novac. Utvrđene su lakše tijelesne ozlijede. 

Također je uhvaćena Bugarka za džepnu krađu.

 U Splitu jučer oko 17 sati, na plaži Bačvice, maloljetni državljanin Afganistana pao je na betonsku podlogu ispred plažnog objekta prilikom skoka u more sa visine od 7,5 m. U bolnicu su mu utvrđene teške tjelesne ozljede i zadržan je na daljnjem liječenju.

U Omišu 21. srpnja, u moru ispred gradske plaže, maloljetna državljanka Poljske pala je sa vodenog skutera u more. U bolnici su joj utvrđene teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržana na liječenju. 

Facebook komentari

hr Mon Jul 24 2017 11:03:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .