Gradonačelnik Solina pozitivan na koronavirus, Ninčević poručio: ‘Ovo je dokaz da nitko nije imun na virus!’

Broj oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji popeo se na 65 osoba, a danas su, u popodnevnim satima, objavljeni podaci koji ukazaju na rapidan rast. Pozitivno na koronavirus je bilo čak 13 novih osoba.

Uz broj novozaraženih objavljena su i mjesta odakle osobe dolaze, a među ostalim je napisano kako je jedna osoba s područja Solina. Vijest kako je pozitivan na koronavirus objavio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Javnost je obavijestio putem duže objave na društvenim mrežama.
– Nisam putovao nigdje vani, pridržavao sam se svih mjera zaštite, nosio masku i rukavice, redovito prao i dezinficirao ruke, ali odgovoran posao gradonačelnika i člana Stožera civilne zaštite, kontakti i provođenje mjera Nacionalnog stožera doveli su me negdje u kontakt sa virusom.
Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37.4 osjetio sam u četvrtak popodne te sam se odmah stavio u samoizolaciju.
U petak nisam išao na posao, kontaktirao sam epidemiologa koji mi je sugerirao, s obzirom na posao koji obavljam i brojne kontakte, da napravim test na koronavirus. 
Danas u popodnevnim satima sam obaviješten da mi je test pozitivan i naravno da sam odmah u razgovoru sa eplidemiologom dao sve kontakte – u obitelji i na radnom mjestu, a i osobno sam kontaktirao te osobe radi eventualne samoizolacije, napisao je Ninčević.

Naglasio je kako će Gradska uprava i Stožer civilne zaštite Solina i dalje funkcionirati.

– Ja se osjećam dobro, imam blage simptome kao kod prehlade i blaže gripe, te ću od kuće koordinirati radom Gradske uprave i zajedno s kolegama sudjelovati u provođenju odluka iz nadležnosti Stožera civilne zajednice grada Solina, dodao je te kazao kako je njegov pozitivan test tek dokaz da nitko nije imun na virus.

Sve Solinjanke i Solinjane pozvao je da se čuvaju i pridržavaju mjera Nacionalnog stožera.
– Uvjeravam vas, iz ovoga ćemo kao pojedinci i kao zajednica izaći još jači, zaključio je Dalibor Ninčević.

POSLJEDNJE DODANO: