Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/564b1fb0b118e1011e8b4a48/80

Penava: Obnovu vukovarskog vodotornja stopira žalba jednog od ponuđača

Na računu je 37 milijuna kuna, dovoljno za obnovu vukovarskog Vodotornja. Ponude za izvođača radova su otvorene, a među šest pristiglih izabrana je ona tvrtke Planum iz Vukovara. Kad će se krenuti s obnovom, ovisi o rješenju Državne komisije, kojoj se požalio netko od drugih izvođača koji su konkurirali na natječaj raspisan dan uoči prošloga Božića

- Morat ću podsjetiti Državnu komisiju da maksimalno budu ažurni te da dokument uzmu u hitnu proceduru jer se inače kod njih jedna žalba rješava mjesec do dva dana, a to nam uzima prilično vremena. Vjerujem kako će sve biti u redu - rekao je za tportal gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je zajedno s Gradom Vukovarom početkom prošle godine pokrenuo inicijativu obnove Vodotornja čijeg se pokroviteljstva prihvatila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pod nazivom 'Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva'.

Procijenjena vrijednost naručenih radova iznosila je 19 milijuna kuna bez PDV-a. Najveću donaciju za obnovu vukovarskog simbola uplatila je hrvatska Vlada koja je na svojoj sjednici održanoj u tom gradu u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara donirala 18,5 miliju kuna. Najizdašnija među tvrtkama bila je, pak, Končar Elektroindustrija s doniranih 1,5 milijuna kuna čiji je predsjednik Uprave Darinko Bago takvu odluku objasnio kako Vukovar smatraju hrvatskom Masadom te da im nije bila namjera reklamirati se. Značajna svota novca, tumači Penava, uplatila je i hrvatska dijaspora, posebice iz Australije i Kanade.

- Obnova samog vodotornja bez popratnih sadržaja je 20 milijuna kuna, tolika je i ponuda koju smo prihvatili, bez PDV-a. Riječ je o radovima na samom vodotornju bez sadržaja uokolo njega poput dječjeg igrališta, sanitarnog čvora, parkirališta, ugostiteljskog objekta koji su potpuno novi, a čija se vrijednost procijenjuje na oko 5 do 6 milijuna kuna, također bez PDV-a - objašnjava prvi čovjek Vukovara.

Kada se s radovima počne, procjena je projektanata, oni će završiti u roku 16 mjeseci. Vukovarci se, pak, nadaju kako će Vodotoranj biti gotov do kraja 2018.

- Bog zna na što će se sve naletjeti kada se s radovima krene.

- On je takav kakav je, Bog zna na što će se sve naletjeti kada se krene s radovima jer on tamo 25 godina stoji nezaštićen. Nadamo se najboljem u svakom slučaju - kazuje Penava koji iščekuje rješenje Državne komisije na uloženu žalbu jednog od ponuđača radova:

- Naš odabir kao najpovoljnijeg je Planum. No, to još nije gotovo, vidjet ćemo što će se dogoditi. Prva idući ponuda nam je pet milijuna kuna skuplja zbog čega nam enormno raste cijena. Čekamo da Državna komisija da svoje konačno rješenje je li ovo u redu. Ako je sve dobro, kreće se odmah s radovima, a ako ne, vidjet ćemo što će naložiti - dodaje on.

Ostatak priče pročitajte OVDJE.

Facebook komentari

hr Tue Apr 18 2017 16:01:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5934fbf7b9e03e3b248b45b6/80

Gradonačelnik odobrio sufinanciranje knjiga za osnovce

Zaključak se odnosi na učrnike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je Zaključak o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne šole u školskoj godini 2017./2018. po kojem pravo na sufinancirani iznos od 500,00 kuna imaju učenici s prebivalištem na području grada Splita bez obzira na osnivača škole. Sufinanciranje nabave školskih udžbenika odobrit će se i učenicima koji su pravo na besplatne udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi, ali samo u visini razlike do 500,00 kuna ukoliko je ostvareno pravo po drugoj osnovi manje od tog iznosa.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika s prebivalištem na području grada Splita su dužni ispunjeni Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika za učenicu/ka drugog, trećeg ili četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. dostaviti u osnovnu školu koju učenik pohađa. Oni čije dijete ima prebivalište na području Splita, a pohađa osnovnu školu drugog osnivača dužni su Zahtjev i po njemu traženu dokumentaciju  dostaviti na adresu: Grad Split, Služba za obrazovanje i znanost, 21000 Split, Obala kneza Branimira.

Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika može se preuzeti na Službenoj web stranici Grada Splita (www.split.hr) ili osobno u Centralnoj pisarnici zgrade splitske  Gradske uprave ( Obala kneza Branimira17).

Uz ispunjeni i potpisani Zahtjev obvezno je priložiti presliku osobne iskaznice jednog roditelja/skrbnika na kojoj se vidi adresa prebivališta u Splitu i presliku kartice tekućeg ili žiro računa. Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji su pravo na besplatne ili sufinancirane udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi dužni su priložiti i rješenje nadležnog tijela kojim je priznato predmetno pravo. Rok za dostavu Zahtjeva s kompletiranom dokumentacijom u školu je 6. listopada 2017. godine.

Roditeljima/skrbnicima/posvojiteljima/udomiteljima učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika, isplatit će se sredstva preko osnovnih škola Grada Splita, a za učenike koji pohađaju školu kojoj nije osnivač Grad Split sredstva sufinanciranja  će se izravno (ne preko osnovnih škola drugih osnivača) uplaćivati na tekuće ili žiro račune podnositelja Zahtjeva.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje školskih udžbenika će na kraju nastavne godine školske udžbenike neoštećene vratiti u školu koju učenik pohađa, a na to se obvezuju potpisom na obrascu Zahtjeva na kojem je otisnut tekst Izjave o obvezi vraćanja neoštećenih knjiga u školu.

 

 

 

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 16:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59c38bb4b9e03e986d8b4576/80

Dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan

Cilj radne skupine je zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana

Današnjim sastankom potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare dogovoreno je formiranje stručne radne skupine za Žnjan koja će osigurati jasnu i punu suradnju svih sudionika: državne, županijske i gradske vlasti u cilju zakonitog upravljanja Žnjanom, a s jasnim ciljem da već 2018.godine imamo privremeno rješenje koje će omogućiti kvalitetnu turističku ponudu na prostoru Žnjana.

Krajnji cilj ove radne skupine je konačno i zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana do 2019.godine na korist svih građana Splita.

Ovo je prvi korak usklađivanja aktivnosti svih razina vlasti. Sve odluke moraju biti usuglašene i temeljene na zakonu, ali i provedene u interesu građana.

Prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan održat će se početkom idućeg tjedna. Na sastanku će se precizno utvrditi dinamika postupanja na području Žnjana kojom će se osigurati zakonitost i uvođenje reda.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:52:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/536b74541799425514868d45/80
Foto: Ilustracija CROPIX

Pronađena droga u Kaštel Štafiliću i Ogroju Gornjem

Protiv 40-godišnjaka i 35-godišnjaka podignute su kaznene prijave

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila  i stana na području Kaštel Štafilića. Pronađeno 5 PVC vrećica sa drogom amfetamin, ukupne težine 482g, dok je u vozilu pronađeno 4,6g amfetamina. Danas će se privesti pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.  

Nadalje, provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 35-godišnjakom kod kojeg je u Ogorju Gornjem, pronađeno 5 stabljika marihuane,  visine od  20 do 100 cm. Podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58849fbe1eea8f761b8b4575/80
Foto: D.N.

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo Ivana Blaževića!

Osumnjičeni Nikola Gusić Janjić uhićen je danas na području Splita

Danas, 20. rujna 2017. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske uhitili su 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjene kaznenog djela ubojstva 23-godišnjeg Ivana Blaževića. Ubojstvo je počinjeno 11. kolovoza 2017. u Stobreču.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15.25 sati je uhićen na području Splita i priveden u II. Policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u Zatvor u Splitu.

Facebook komentari

hr Wed Sep 20 2017 19:07:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .