4. Magic Time Vinyl Festival u Imotskom: I ove godine uživajte u prirodi uz odličnu glazbu

U Imotskom se 26., 27. i 28. srpnja održava četvrto izdanje Magic Time Vinyl Festivala. Tako će Imoćani i drugi posjetitelji uživati tri puna dana u prirodi gdje će se vrtiti isključivo gramofonske ploče, i to većinom one starijih izdanja.

Festival se održava u prirodi, na predjelu zvan Perinuša, uz rijeku Vrljiku. Pravo mjesto za spas od ljetne žege, okruženje kao stvoreno za izležavanje u hladovini vrba i uživanje u glazbi. Ležernost, ugodna atmosfera te besplatni ulaz i kamping daje dodatnu draž ovom festivalu.

Dvije bine

Ploče će se puštati s dvije bine istovremeno – Glavna bina nazvana je LONGPLAY i tu očekujete udarni program, pretežito glazba za ples i sjećanje na stare hitove.

Mala bina nazvana je SINGL – tu će se omogućiti DJ-ima da vrte isključivo po svome ukusu, što znači glazba za izbirljivije posjetitelje.

Sajam ploča

U sklopu festivala će se sva tri dana održati i sajam ploča. Do sada se prijavilo šest prodavača ploča koji će imati svoj štand te dvije izdavačke kuće – Zdenko Franjić i njegov kultni „Slušaj najglasnije” i PDV Records iz Zagreba.

U ponudi će biti ploča od 10 kn pa do onih vrijednih i raritetnih za zagrižene kolekcionare kao i novih izdanja.

Glazbeni program

Što se tiče glazbenog programa sve tri večeri će se žanrovski razlikovati. U petak glavna zvijezda će biti Davor Gobac iz Psihomodo Pop koji će puštati ploče koje su utjecali na njegov glazbeni izričaj. Večer je nazvana „Natrag u garažu”.

U subotu glavna zvijezda je Davorin Bogović, jedan od osnivača i prvi pjevač Prljavog Kazališta. Podrazumijeva se da ta večer nosi ime „Mi plešemo”.

Treća večer, nedjelja, posvećena je najslavnijem glazbenom festivalu – Woodstocku koji ove godine slavi 50 godina (održao se od 15. do 18. kolovoza 1969. god.), pa će cijela večer biti ispunjena isključivo glazbom iz tog vremena.

U sva tri dana će nastupiti više od 20 DJ-a i ljubitelja ploča. DJ Woo-D iz Ljubljane, DJ MacGregor i Groove Playaz iz Zagreba, DJ Brka iz Osijeka, Zoran Spajić iz Makarske tek su neka imena koja će razveseliti i rasplesati posjetitelje.

Ploče će se puštati već tijekom dana, pa sve do duboko u noć (festival naime traje do 3 sata ujutro) tako da nas očekuje pravi glazbeni maraton svih mogućih stilova.

Kako bi bili u toku, pratite njihovu Facebook stranicu.

POSLJEDNJE DODANO: