Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a12928db9e03e24078b457f/80
Foto: Spaladium Arena

Split bi u srijedu mogao ostati bez domaćinstva EP-a u rukometu, s realizacijom projekta nisu ni počeli!

U srijedu 22. studenog HRS mora EHF-u dostaviti konačni popis gradova domaćina EP-a te objaviti jesu li sve dvorane organizacijski spremne za održavanje utakmica i svih popratnih sadržaja EP-a

Do početka Europskog prvenstva u rukometu manje je od dva mjeseca, no čini se kako bi se glavni organizatori ovog sportskog događaja - EHF (Europska rukometna federacija) i HRS (Hrvatski rukometni savez) - mogli naći pred nepremostivom preprekom!  - piše tportal.

Naime, u srijedu 22. studenog HRS mora EHF-u dostaviti konačni popis gradova domaćina EP-a te objaviti jesu li sve dvorane organizacijski spremne za održavanje utakmica i svih popratnih sadržaja EP-a. I dok je u Zagrebu, Varaždinu i Poreču gotovo sve već sređeno, u Splitu se s realizacijom projekta nije niti krenulo. A ostalo im je manje od 48 sati!

Naravno, sve je zapelo na financijama. Spaladium Arena je kao tvrtka u stečaju, a sam je objekt tek povremeno u funkciji. Unutrašnjost je očuvana, ali dobar dio pročelja dvorane i okoliša i dalje je veliko gradilište. Na kojemu se već godinama ništa ne događa, a dvorana je, umjesto da postane ponos grada Splita postala njegovo ruglo i nepoželjan teret.

Grad Split obvezao se financijski pomoći u organizaciji EP-a, u Spaladium Areni trebalo bi biti i otvaranje samog prvenstva, kao i najvažnija utakmica, ona prva između Hrvatske i Srbije! U skupini u Splitu još bi trebale igrati Norveška i Island, no...

Čelnici tvrtke koja upravlja Spaladium Arenom - Sportski grad TNP u stečaju- izračunali su kako bi troškovi dvotjednog programa EP-a u Splitu trebali biti nešto više od milijun kuna. Svota je to kojom bi se pokrili najam dvorane, troškovi grijanja, održavanja utakmica te troškovi struje, vode, interneta, čišćenja... Svemu tome treba dodati i troškove pokrivanja dijela fasade Spaladium Arene iz koje već godinama viri armirano željezo, te ono možda i najvažnije - nabavke dodatnih dijelova semafora što je izričito tražio EHF jer ovaj u sadašnjem stanju ne odgovara traženim standardima.

I u cijelom je tom troškovniku jednostavno zapelo. Grad Split ne želi platiti traženi iznos od 1.041,000 kuna, prema dostupnim informacijama nudi oko 900.000 kuna što jednostavno nije dovoljno. 

Pregovori stečajne upraviteljice i Odbora vjerovnika s jedne, te čelnika Grada Splita s druge strane, jednostavno su zapeli i pomaka nema. A srijeda, 22. studenog, samo što nije! Navodno se s obje strane pokušavaju pronaći najprihvatljivija rješenja, ali čelnici Grada odlučni su u namjeri da traženi novac - ne daju! Čeka se reakcija iz Hrvatskog rukometnog saveza, no gotovo je nevjerojatno da HRS na računu ima milijun kuna koje bi odmah "transferirao" u Split.

Moguća rješenja? Ako se u 48 sati ne pronađe traženi novac gotovo je sigurno kako će Split izgubiti domaćinstvo EP-a. Čelnici EHF-a i Organizacijskog odbora EP-a neće se kockati i čekati da se 'tamo neki subjekti' dogovore oko cijene najma dvorane koja već godinama propada zbog neriješenih političko-gospodarstvenih odnosa u Splitu. Na sramotu Hrvatske, a potom i Splita, lako se domaćinstvo prebaci u Osijek koji je 2009. godine u svojoj novoj dvorani ugostio SP. I svoj dio priče odradio besprijekorno. Slavonci bi bili presretni da mogu ugostiti hrvatsku reprezentaciju... Cijeli članak pogledajte ovdje.

hr Mon Nov 20 2017 09:33:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a3782c8b9e03e8a298b465c/80
Foto: Pixabay

Solin ostao bez vode: Došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda

Djelatnici Vodovoda i kanalizacije Split su na terenu i rade na sanaciji kvara

Obavještavaju se potrošači da je došlo do puknuća magistralnog cjevovoda u Solinu, a zbog čega su bez opskrbe pitkom vodom ostali potrošači na području Solina i to: potrošači Ulice kralja Zvonimira do pošte i potrošači ulice Stjepana Radića od Širine do zgrade Ine. 

Djelatnici Vodovoda i kanalizacije Split su na terenu i rade na sanaciji kvara, a uspostava redovne vodoopskrbe se očekuje se u noćnim satima.

Za dodatne informacije možete se obratiti Dežurnoj službi Vodovoda i kanalizacije Split na broj 383 816.

CISTERNA S PITKOM VODOM NALAZI SE NA PARKIRALIŠTU NA POČETKU ULICE KRALJA ZVONIMIRA.

hr Thu Jul 19 2018 21:16:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b50d561cb557ad51d8b4bd1/80
Foto: Screenshot / Dnevnik

Dva dana nakon otvaranja pored mosta Čiovo osvanuo veliki grafit

Grafit je nastao samo dva dana nakon što je most službeno pušten u promet, a otvorio ga je premijer Andrej Plenković

Ponukana velikim uspjehom Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, nepoznata osoba u blizini mosta Čiovo ispisala je grafit "Vatreni <3 nek se zove most". - javlja Dnevnik

Grafit je nastao samo dva dana nakon što je most službeno pušten u promet, a otvorio ga je premijer Andrej Plenković.

- Most je uvijek dobra vijest, a ovo je fantastična vijest koju su ljudi generacijama čekali. Nakon što smo ove godine potpisali ugovor za Pelješki most, dokaz je to da realiziramo svoje velike infrastrukturne projekte i mostova će biti još. - poručio je premijer.

Most je dugačak gotovo 547 metara. Širina plovnog puta je 25 metara. Radovi su iznosili 207 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz europskih fondova. - piše Dnevnik


hr Thu Jul 19 2018 20:16:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b50cb3acb557afa2e8b4814/80
Foto: PU

Porezna uprava najavljuje pojačane nadzore fiskalizacije

Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzori Fiskalizacije
Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzori Fiskalizacije.

Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike. - stoji na web stranici. 
hr Thu Jul 19 2018 19:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b50c691cb557ad51d8b4bc1/80
Foto: Facebook / Ante Bradarić Šljujo

Bradarić Šljujo: Prometni i komunalni nered u Splitu nikada veći zahvaljujući i odgovornima u Gradu

"Priopćenje Gradonačelnika da Grad nije znao za početak radova iznenađuje jer za svako ovakvo izvođenje radova potrebna je suglasnost Grada i može se samo konstatirati da se u Banovini procesi i samo upravljanje ne odvijaju na adekvatan način"

MOST-ov splitski gradski vijećnik Ante Bradarić Šljujo danas je na svom Facebook-u komentirao prometni kaos i komunalne probleme u Gradu Splitu. Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Vrijeme je da Gradonačelnik sa svojim zamjenicima i nadležnima iz Grada Splita preuzme odgovornost za prometne kaos i komunalne probleme u Gradu!

Nove gužve u gradu Splitu, te novi prigovori naših sugrađana da radovi traju za vrijeme ljetnih mjeseci i to u vrijeme najvećih prometnih gužvi u povijesti Splita.

Ove godine grad Split ima gotovo svakodnevne prometne kolapse čak i na dionicama gdje do sada kroz povijest nisu bile.

O problemu gužvi u našem Gradu pričam još od sjednice GV u ožujku, te nakon toga ponovno putem e-maila upozoravao sam Gradonačelnika i njegove zamjenike, te nadležne gradske službe na gužve koje se stvaraju u našem Gradu, a mnoge od njih su uzrokovane baš zbog postavljanja plinovoda od strane koncesionarske tvrtke.

Nažalost, nikad dobio odgovor od nadležnih službi ni Gradonačelnika, a kao što mogu primijetiti promjena nema već baš suprotno gužve su još veće.

Najnovije primjer su radovi u Hercegovačkoj ulici zbog izgradnje plinovoda u tom dijelu Grada i radovi bi trebali trajati do 10. rujna 2018 godine.

Prema informacijama koje imamo odobrenje za radove je odobrio pročelnik po ovlaštenju gospodin Damir Babić datuma 3. srpnja 2018 godine. 

Također o samim radovima na navedenoj trasi je bila upoznata gradska tvrtka Promet Split d.o.o. kako bi na adekvatan način organizirali prometovanje autobusnih linija koji inače prometuju tom rutom.

Zbog navedenih radova jutros se dogodio potpuni kolaps Grada u ranim jutarnjim satima,a tek možemo pretpostaviti što slijedi u sjedećim danima i tjednima dok se turistička sezona približava svome vrhuncu u našem Gradu. 

Priopćenje Gradonačelnika da Grad nije znao za početak radova iznenađuje jer za svako ovakvo izvođenje radova potrebna je suglasnost Grada i može se samo konstatirati da se u Banovini procesi i samo upravljanje ne odvijaju na adekvatan način te je neshvatljivo da Gradonačelnik nije upoznat s radovima u jednoj od važnijih prometnica u gradu Splitu koji trebaju trajati sljedećih dva mjeseca.
Pitanje koje se nameće je da li Gradonačelnik uopće upoznat sa stanjem u Gradu i što se događa u Gradu s obzirom da svakodnevno imamo sve veće komunalne probleme i prometni kaos.

Ovim lošim PR gašenjem požara i štete koja je učinjena stvara se mogućnost podizanja tužbe investitora prema Gradu Splitu i mogućnosti da će samu štetu plaćati upravo građani našeg Grada.

hr Thu Jul 19 2018 19:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .