Kolinda je platila cijenu loše politike! Tužan izraz lica za kraj, suze i spas od kaotične situacije!

S prvim danima prosinca krenula je i predsjednička kampanja koju je, ukupno 11 kandidata u prvom krugu, iskoristilo za posjet svakom kutku Lijepe nam Hrvatske koja baš pred izbore postane najbolje mjesto za obećanja i moralno teške priče.

I dok su neki pojedine kandidate tek tada upoznali svoj kredibilitet Kolinda Grabar-Kitarović, bez suzdržavanja rečeno, poljulala je par dana prije kada je, po već dobro znanim činjenicama u životu predsjednice, zapjevala i Milanu Bandiću na rođendanskom slavlju.

Među prvima je u kampanji obišla i Split, već 8. prosinca Kolinda je na Gripama Škoru optužila za ‘tamburanje’, a Milanovića podsjetila kako je Hrvatsku nazvao slučajnom državom. 

Samo dva dana kasnije, 10. prosinca Kolinda se dobro ‘oznojila’ jer se trebala oštro pravdati kada je njezin izborni autobus zakačio automobil u kojem je bila žena i dijete.

Na sve su odgovorili splitski SDP-ovci. Mladež je na Rivi izvela performans ‘Prošla Kolinda s kolačima’, a do kolača joj nije bilo kada je 19. prosinca u predizbornom govoru Dražena Petrovića smjestila u Zadar umjesto u Šibenik.

‘Što nas više napadaju, to smo jači – tvrdila je Kolinda dok su mediji pisali o još jednom gafu predsjednice koja je u Vukovaru rekla kako je sigurna da braniteljima nije žao što su poginuli. I to sve nakon što je pozdravila majku poginulog Blage Zadre. Strašno!

Tijesna pobjeda Zorana Milanovića u prvom krugu pred Kolindom nagnalo je da splitski Petar Škorić Splićane pozove da postanu hrvatski građani, a predsjednicu zapita kako, primjerice, u Irskoj je dobila tek 3 glasa.

Uključio se onda i Milijan Brkić, trebala je to biti ‘teška mašinerija’ za pobjedu, ali na kraju se ispostavila kao tek teški teret oko vrata Plenkovića jer je baš Brkić oštro udario po vrhu stranke i gotovo i potvrdio kandidaturu za predsjednika stranke.

Kad su već svi mislili kako je kraj gafovima stigao je onaj s brojem i zaokruživanjem na listiću, a da stvar bude još gora čak je i Ministarstvo Kolindine riječi proglasilo lažnima kada je ustvrdila kako Jakov nije tražio status branitelja.

Malo javne sramote za kraj je začinio i savjetnik Tomislav Madžar koji je napao Zorana Milanovića nakon jednog od ukupno nekoliko sučeljavanja na javnim mjestima i televizijama.

Na kraju, tužan izraz lica Kolinde, dojma smo kao da se spasila od cijele situacija u kojoj će, po svemu sudeći, prva stvar biti unutarstranački rat u HDZ-u.

POSLJEDNJE DODANO: